Prima sala de dans cu aer purificat salin

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Ploieștenii pot să îmbine efectele benefice ale dansului cu cele terapeutice ale unei saline, acest fapt fiind datorat inaugurării primei săli de dans ce beneficiază de aer purificat salin.
Aflată în zona de vest a orașului, în Complexul Sportiv „Tel George” (lângă Kaufland Vest), sala de dans de 120 metri pătrați oferă tinerilor ploieșteni spațiul necesar pentru ca aceștia să își îmbunătățească activitatea sportivă prin dans, dar și pentru a-și dezvolta starea de sănătate prin intermediul acestui sport. Spre deosebire de alte spații, însă, sala de dans beneficiază de aerul purificat salin, care se bazează pe nu mai puțin de două tone de sare ce îmbracă pereții încăperii, purificatoare de aer si dezumidificatoare.
Specialiștii spun că expunerea la aerul din salină poate îmbunătăți condiția persoanelor care suferă de afecțiuni respiratorii sau de boli de piele, dar și a persoanelor care se confruntă cu insomnia, inhalarea aerosolilor salini având un rol benefic organismului.
„Povestea cu aerul salin e pornită din dragostea noastră față de orașul Ploiești și față de locuitorii acestuia. Încercăm să oferim condiții cât mai prielnice pentru a îmbunătăți condiția fizică și sănătatea participanților la cursurile noastre. Astfel am făcut o sală în care avem două tone de sare purificatoare și dezumidificatoare, pentru ca toți cei care vor participa la cursurile de dans să își poată genera o stare de sănătate solidă în timp ce își îmbogățesc cunoștințele de dans”, a spus Ionuț Urzeală, managerul Ploiești Sports.
Ploiești Dancers, echipa coregrafilor campioni în 2018 la Campionatul Național de Majorete, se ambiționează să aducă și mai multe performanțe orașului Ploiești în această locație, diversificându-și activitatea, în același timp, și pe ramurile de dans modern, tradițional, hip-hop (street dance) și salsa, precum și clase de aerobim (zumba). Cursurile sunt dedicate copiilor, dar și adulții sunt bineveniți.
Ploiești Dancers a luat naștere în urmă cu trei ani. Proiectul a crescut, în timp, iar în prezent peste 100 de dansatori se antrenează împreună. Echipa Ploiești Dancers a ocupat de nenumărate ori primul loc la diverse concursuri de dans pentru diferite categorii de vârstă, cele mai cunoscute dintre acestea fiind: „Dance For You” (Bușteni, 2017), „Flori pentru mama” (Râmnicu Sărat, 2017), Cupa Royal Dance (București, 2018), Cupa Regal Dance și Cupa Ploiești Dancers 2018. De asemenea, majoretele Ploiești Dancers ocupă titlul de Campioane Naționale la Cheerdance (Baia Mare, 2018).